luni, 12 mai 2014

Șoarecele și bucata de cașcaval

Situația cu distrugerea limitelor dintre intimitate și public pentru a obține siguranță îmi aduce aminte de istoria șoarecelui și a bucății de cașcaval. Atrăgătoarea felie de brânză, cu mirosul impunător, preparată după ultimele tehnologii și inovații, captează atenția celui ce vede, adulmecă și știe. Mulți dintre noi percep doar latura pozitivă a lucrurilor și sunt captați de foamea șoarecelui. Privind lucrurile mai larg, înțelegem că ștergerea acestei bariere reprezintă privarea de libertate și constrângerea în acțiuni.



Orice cetățean ar dori să se simtă în siguranța, iar veșnica urmărire de către camerele video pot previne, stopa sau ajuta în căutarea infractorilor. Aceasta ne va permite circularea în spațiu fără a ne teme că suntem expuși unui risc. Deci vom putea din plin adulmeca mirosul încrederii și protecției.

Nu exclud că bietul șoricel a fost tentat de felia de cașcaval intenționat și cu un motiv anume, dar analizând situația din alt punct de vedere puteam afirma că cașcavalul reprezintă o capcană a societății. Goana după întâmplări, evenimente, știri, de cele mai dese ori, intimidează vedetele, oamenii de la conducere și înfățișează viața lor intimă ca fiind una publică. Omul de rând nu distinge mecanismul funcționării acestor metode de siguranța. Astfel sistemul dat, ajungând în mâini rele, provoacă disconfort și dezgust. Deci capcana pe care oamenii singuri și-au creat-o funcționează împotriva lor, iar motanul de după colț vă privește de cealaltă parte a coliviei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu