luni, 12 mai 2014

Cînd șoarecele devine rege

Poate e straniu și caraghios, dar cînd în împărăția animalelor se încep alegerile pentru postul cel mare- Boss, primii la rînd sunt șoarecii. Cele mai mici animăluțe concurează cu bufnițele inteligente, cu leii împărați, cu puterea urșilor, ușorul zborului al pasărilor și cu rapiditatea iepurilor.  Șoarecele – un simbol aparent inofensiv al timidității și supunerii, semnifică ipocrizie (în iudaism) si distrugere (în creștinism). Această creatură, orbită de puterea unui rege, consideră că funcția dată presupune să stai toată ziua pe sofa și să mănînci cașcaval. Realitatea este cu mult mai dificilă decît pare în aparență. Șoarecele nu conștientizează că calitatea de șef este însoțită de multe dezavantaje care trebuie conștientizate înainte de a porni pe calea dată, iar dacă nu ai abilitățile necesare nu vei sta mult pe poziție. Vietatea care răspîndește ciuma- răul și latura negativă a lucrurilor, mizează să capete un salariu impozant, ce îi va permite o mașină Porsche Panamera, o vilă pe malul mării și lucruri de branduri, sună ridicol.

Activitatea în cauză presupune mai multă muncă administrativă și mai multă răspundere. Oare poate un șoarece să ofere garanția că lucrul dat va fi la nivel? De asemenea, dacă vrei să devii șef, trebuie să știi că asta presupune și mai multe învinuiri din partea celorlalți. O răzătoare timidă nu va putea înfrunta agresivitatea unui lup, tigru sau panteră, viclenia unei ființe care știe ce vrea și cum să o obțină ca vulpea sau inteligența, cunoștințele pe care le posedă cerbul, șarpele sau bufnița.


Fără rege, jocul de șah nu are sens. Este singurul motiv pentru care oamenii inteligenți acceptă monarhia. La rîndul său, regele reprezintă creierul, inima și sufletul regatului său, pe lîngă aceasta șoarecele a fost întotdeauna privit cu neîncredere, ca o creatura oportunistă care aduc din afară ghinionul și ruinarea. Votul meu aparține Leului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu