luni, 12 mai 2014

Meniul fericirii


Nu va-ți gîndit niciodată cum se prepară fericirea? Toate anunțurile și indemnele pe care le întîlniți în plină stradă încearcă să vă insufle care este cea mai „bună” carte de bucate. Pai iată, pentru unii rețeta dată reprezintă un lucru elementar și cînd spun că îi știu ingredientele, ne prind în plasa minciunii. Acești bucătari iscusiți ne tentează prin formele: ”Be happy”, ”Don’t worry”, ”Smile”, mirosuri seducătoare de sosuri și garnitură, ne fac să zîmbim chiar și atunci cînd acesta este absurd sau inadecvat situației.

          Acest restaurant cu meniul fericirii pare în aparență unul care a reușit să prepare adevărata bucurie. Revenind la bucătărie, putem observa care sunt pașii de preparare a salatei ”Be happy”. Dacă deschidem cartea de bucate a incitatorilor noștri concluzionăm că avem nevoie de 200 g de roșii ale încrederii în sine, de 150g de varză ce aduce zîmbetul pe buze, de 100g de morcov ce ne pune în evidență clipele inedite petrecute alături de cei dragi, cîțiva stropi de ulei care îți vor încîlzi sufletul și în cele din urmă niște sare care îți poate ameliora durerile.


           Din perspectiva acestor bucătari totul pare cu adevărat ușor și o denumire de gen ”keep calm” sau ”everything will be ok” reprezintă soluția excelentă spre găsirea punctului de beatitudine. Dar oare pot avea cuvintele o asemenea putere? Oare sunt capabile niște bucate sărate și pipărate cu fraze dulci să ne facă cu adevărat fericiți? Auzindu-le nu poți afirma că ai devenit mai fericit sau că ai putut ușor uita lacrimile. Poți percepe frumosul vieții doar atunci cînd fericirea ta nu va depinde de dulciurile unei patiserii, dar de propriile tale acțiuni. Merită să încerci să îți prepari singur rețeta fericirii și poate atunci va merita să fie înscrisă printre bucatele tale preferate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu