”23.09.2010

dezvăluise toate secretele mele colegilor și acum mă făcuse de rușine. Adrian nu se mai uita la mine gîndea că sunt naivă, fetele din colectiv mă înjoseau crezîndu-mă de o minciunoasă. E așa de complicat să- ți găsești prieteni adevărați în care poți avea încredere, pe care poți să te bazezi în cele mai grele momente ale vieții, chiar și în vîrsta adolescentină, cea mai complicată din toate, care impune în sine sentimentul de încredere ca unul fundamental al dezvoltării psihice și morale a viitorii personalități. Fără de ei te simți atît de singur ca închis după gratii, fără de respirație, de parcă timpul s-a oprit și nimuc nu-l va readuce la normal, mai ales cînd părinții nu sunt interesați de educația ta și de viața pe care o duci.

Așteptam cu nerăbdare să se sfîrșească orele, dar timpul curgea atît de încet încît sufletul urla de durere. Nu mă puteam gîndi la lecții, eram dusă de valul celor întîmplate, de veșnicele cerți, de trădare, de înjosiri, cînd profesoara mă interogase. O auzisem după ce-mi spuse numele de 4 ori, neînțelegînd ce se întîmplă mă sculasem fiind întrebată de tema pe acasa pe care nu eram în stare să o fac. Am plîns toată noaptea, adormisem spre dimineață cînd tata se culcase în salon, iar mama rămase în dormitor. Răspunsul fusese ”Nu am făcut”, iar la întrebarea ”de ce?” nu puteam răspunde. Primisem o notă negativă, mă întristase tare, îmi venea să plîng, dar cu asta nu se sfîrșise. Unul din colegi, și anume cel de care eram îndrăgostită aruncase o glumă în adresa mea. Toată clasa începuse să rîdă. Observînd că îmi curg lacrimi alergasem spre ieșire fără să mă întorc. Clasa începu a rîde mai tare de sensibilitatea mea.


După toate acestea cineva îmi întinse mîna. Era un băiat drăguț, ce mă condu-se pînă acasă. Aflasem că e student și pleca la ore, dar a hotărît să mă ajute. Îmi oferise scurta sa pentru a mă încălzi. Îi eram așa de recunoscătoare, era singurul moment pozitiv din acea zi și ultima săptămînă. Discutasem mult la mine pe scară și îmi propuse o plimbare în următoarele zile. Acceptasem , eram în culmea fericirii.

Plîngeam, dar ei nu mă auzeau, nu puteau înțelege că cearta părinților influențează asupra copiilor, erau indiferenți. Plingeam, plîngeam, și iar plîngeam și va continua toată noaptea pînă nu se vor potoli… ”
Cînd totul îți pare atît de rău gîndește-te că la alt cineva poate fi o situație mai neplăcută decît a ta, și el are nevoie de ajutor. Prietenii sunt acel umăr care îți servește ca sprijin, dar cîte odată oamenii necunoscuți sunt cei ce-ți oferă o speranță. Încearcă să asculți și ce spun alții sau întinde mîna spre a fi ajutat. Caută în toate minusurile vieții niște plusuri deoarece ele există doar trebuie să deschizi ochii, să respiri adînc și să te gîndești pozitiv.


Școala, neînțelegerile dinte colegi și cu profesorii, sunt niște probleme des întîlnite la vîrsta adolescentină, dar ușor rezolvabile dacă există dorință. Dacă intenționezi sa fii primit într-un colectiv demonstrează-ți capacitățile, fii mai sociabil și nu te teme să te schimbi, căci vei cultiva mai mere încredere în tine, daca vei crede în propriile puteri, vei deveni un adevărat luptător, iar în ochii celor din jur te vei ridica la un alt nivel.

Mereu luptă și vei cîștiga, nu te teme și mergi înainte. O zi nu înseamnă o viață, deci poți repara greșelile și restabili balansul. Știu că ești puternic, nu lăsa capul în jos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu